ALESSANDRO RAGOZZI : Kedveseim! Engedjétek meg, hogy ne mutassallak be egy-másnak és az összegyűlteknek. Az idegeneknek, akik ezt olvassák…

( derültség, kurjantások, beköpések olvasás/nemolvasásetikai vonatkozásban)
A.RAGOZZI Olvassák. Induljunk ki ebből…

DJ THÖKÖLY Az elmúlt   tizenkét év lesz a téma…

(székzörgés, kurjantások, kultúrálatlan kuruckodás, labancos jóneveltség)

BP NYUGATI Elmondanám akkor a bevezető anekdotot. Igen régi történet, kezdhetném úgy, hogy az Czilleiek és az Hunyadiak …

Ism. Hang : Jaa! Gut is’ !  Székzörgés, kurucok rákóciznak, labancok kultúrált éjró-pai magatartás keretében kussoltatnak, könyökelnek, stb.

BP NYUGATI  Megy tehát egy ember, megy, mendegél, beér egy faluba. Kaszán -kapán az emberek. Kérdezik tőle: Hát té, uram, ki lenné -ha vóná! Czillei avagy Hu-nyadi? Körülnéz: avatott gatyák, egypendelyben asszonyok, egy koszlott báránybűr sok, csak egy bocskor is -in novembris! Nem lesz tehát okosabb, mondja: Czillei. Jól megverik, tovább. Megy a következő faluba, ugyanaz embereket látja, egyrongyban mindenek, gazzal hányt vermekbe laknak, dudvának keserű füstje száll. Kérdik, ki vóna, mondja Hunyadi, jól megverik. Ez embernek több esze lévén, hát megkérde-zi, mi lenne, ha mondaná, Czillei. Csakúgy megvernénk, uram! Az útas megáll: Hát hogy ez… Ez csak úgy uram, akár Czillei, akár Hunyadi, a mi tökeink igen tele vagy-nak már ezekkel: mind egy kutya az!

(Fertelmes zaj a házban, a folyosón cserték, rákócizások, jólfogalmazott édes labanc anyázások, stb.)

(szünet)

A szünetben kedélyes kis ember karol belénk s elmondja a fenti anekdot főúri változatát. Más főúri anekdotokat is idéz. Ezekből kirajzolódik: a nép méltatlan, bunkó, míg a fennség vért s egyebeket izzad, zászlót emel, dönt a hazért. Össze-vágjuk bokáinkat: freiherr Lorenz von Trier und Unterlotharingen aus Ebersberg bei München. Biccent: gróf Károlyi.

 

RAGOZZI  Ott tartottunk tehát, hogy egyik oldalon az Ellenzéki Kerekasztal, a má-sikon a möszöpö.

DJ THÖKÖLY Ha emlékeznénk, kik ültek ott. Egyébként möszömöpö vagy mi.

Pajtás TYUKODI Én Varga Csabára emlékszem, szakálla volt.

(kurjantások, egy hang): Múzeumigazgató, amatőr politikusok, műkedvelő törté-nészek, múzeumigazgató… Szakálla volt, szakálla, de milyen párt? Pö, valami pé-betűs!

RAGOZZI (csendre int) A kezdetekben tehát egy igen profi, tanult, hétpróbás poli-tikus társulattal szemben fölálltak, úgy vélték politizálás az, ha valaki deklarálja nézeteit.

(Budai presszókról, agyérelmeszesedéses gimnáziumi tanárokról, asztaltársa-ságokról köpnek be olcsó poenokat. A helyzet tarthatatlan. Agg kuruc áll föl például, tántorg: Bibaó! Bibaó Esványon nyőttek föl, oszt az emeszempeének ilyesmikrül beszéltek  Állati röhögés, néhányan olyan képet vágnak, mint Horn Gyula, míg a titkárja keresi a lexikonban ki-a-F’ az a Bibó)

RAGOZZI (fejedelmien zengeti hangját) Nem csodálkozhatunk tehát.

Pj TYUKODI Könnyű uram így nemcsodálkozni, de akkoriban természetes volt, hogy az MSZP-n kívül bárkimás győzelmet ünnepelt. Elfelejtettük azt, hogy az SZDSZ hajszálra….

Pj KENYERES  Paraszthajszálra!

TYUKODI Ami ugye egy kicsit vastagabb, de hajszál, tehát hajszálra állt a győze-lemtől.

RAGOZZI Vitainditó álkérdésünk tehát az, hogy egy nyertes SZDSZ fölismerte volna azt, hogy nincsen megnyerve semmi?

(csend)

BP NYUGATI Perszehogy nem ismerte volna föl, győzelmet ültek volna ők is, ugyan-úgy, mint a mödöfö tette. 

RAGOZZI Az MSZP tehát busongva dőlt volna autói hátsó ülésére?

Pj TYUKODI Sőtis, ünnepeltek, számításaik bejöttek. Élet-halál kérdése volt az, hogy ne nyerjenek. (föláll) Képzeljétek el: a maszop nyer ’90-ben. Kivel lép koalícióra? Mert koalícióra lépett volna. (bekiabálások) Jó, a Pető megmutatta, hogy’ kell rendőrkanyart csinálni, de képzelitek, hogy már akkor koalícióra léptek volna a maszoppal?

Pj TYUKODI (folytatja) A maszopnak kellett volna végigcsinálnia a korai privati-zációt …(bekiabálásra) Jó, a téeszeket hagyta volna…

Infernális élőképek, jelenetek. Megjegyezzük, téesztagok: holdingok, rt-k személyi állományai tartózkodnak a helyiségben.

Ősz Vitéz (dörgi) A haza minden előtt! Köpönyegforgató taknyok. Az Értelem Gerin-ce Nélkül… (leültetik, onnan is)   Azt nem állítom, hogy nem úgy képzelte a ma-szop: gyors kormányválságok, műkedvelő kapkodás után a nép őket követeli vissza, nosztalgia, de…

RAGOZZI Ne menjünk így elébe. A füstette késő-deco álmennyezetek alatt született kis filozófiákat kovácsoló amatőröktől nem is volt elvárható az, hogy fölismerjék, mentül jobban bolsevikoznak, annál inkább az MSZP malmára hajtják a vizet.

Carla Bezzereddi közbevetése: Az oldaliság kérdésének tisztázása nélkül mehetünk innen tovább?

RAGOZZI Egy későfeudális államszerkezetben ezek a külhoni, napnyugati kategóri-ák, mint baloldaliság, liberalizmus, kereszténydemokrácia, szociáldemokrácia nem elemek.

BP NYUGATI Nem elemek, hanem ilyen elméleti kategóriák. Föl lehet ezeket venni, mint egy kurzust. Hogy én baloldali vagyok, én meg liberális lennék, ilyesmi. Aztán persze csodálkoznak. Például bolsevikoznak le olyanokat, akiknek a baloldalisághoz sincsen közük, nemhogy a bolsevikokhoz, viszont feredéznek ebben a bolsevikozás-ban, valósággal galvánozzák, azaz fényezik magokat vele. Emlékdiszkaó.

DJ THÖKÖLY A nagyapám annakidején az Oostearreaich Ahintz-ot hallgatta ( megál-lítják, meg kell magyaráznia az ahintz-ot, osztrák dialekt, einz) Szóval a hatvanas évek vége, hallgatja a rádiót, osztrák parlamenti közvetítés. Időnként hahotáz, combját csapkodja. Belehallgatok, ich spreah nuah aihn pissien aba alli fersteeh, hát a bolschevisten a faschistennel, russ’lakaien, un’ so whaitea….

(Semmi gond, a jelenlévő hajduk –olyik labanc, más kuruc es- perfekt német és török, kicsi rác, oláh, tatár, ruszin és tak-dobzse! lengyel.)

DJ THÖKÖLY Folytatom: Persze a szadesz meg a finesz főleg az MDF-től kapott leliberálisozás fényétől látszott annak. Egy focicsapatra való liberális gondolkodású ember sem volt Magyarországon. El tudtok ti például képzelni egy igazi, nagy-brit   -mód konzervatív pártot ide? Vagy egy liberálist? Namost ha annak a focicsapatnak a neveit fölsorolnám, olyan ordétás lenne itt, mint egy focimeccsen. (biztatják) Szabó Iván egy liberális ember!

(pokol, szün.)

DJ KELETI Benne vagyunk a közepében: egy kedélyes időszak ez, amikor az amatőr miniszterelnök bármely kis provo kijelentést fölvesz, sőt, a kamerák előtt reagál rá. Kedvelt  miniszterelnöke volt ő a médelyákoknak, mindent lereagált. Csak be kellett köpni valamit, már jött is le tőle vagy fél kolumna.

Pj KENYERES Jaj, a médelyákok. Ugyebár lenne némi analógia a műkedvelők kor-szaka és a taknyok korszaka között. Ilyen, hogy kormánypárti médelyákok, ez vicc  ( nyolc-tíz perces röhögés a széksorok között, megint egy ősz vitéz, protézisét otthon hagyta: Ezt a hülyeséget megennünk, hát a tiszta, őszinte, tényfeltáró, tényekenalapuló vagy elevenen-tények, népszava satöbbi nevű-című médelyákok úgy egymillió összpéldányszámban, akkor a kabaré, a vízcsapból is orbányviktor fesztfociz, a taknyok, a taknyok. A kormánypártinak nevezett sajtóban jótollú, ha madár lenne, kevés, nincsen is, a királyi téve hiradójának nézettsége három szá-zalék, máma má…  A vasárnapi úúújság, igen, hát azt hallgatják, de tessenek már megmondani nekem, hogy Magyarország aktív lakosságából a mazochista idegbe-tegeken és a passzív népesség aktívabb, tehát kert-jaószág, részén kíel kik vannak ébren vasárnap hajnalban??  Ülj le, ülj le má –felkiáltásokba fullad az öreg elfúló-an: Hülyének vagyunk nézve!   Fiatal vitéz: Akkorrul! Akkorrul van szó, öreg még, amikor még nem vótak kereskedelmi tévetársaságok!   Öreg: Oszt? Szoroz az? LibmanLudus meg a Páááfigé? )

RAGOZZI Tehát szórakoztató évek ezek az MSZP számára, szinte beavatkozás nélkül mennek jól a dolgok, aprózódik és uszul egymás ellen az Ellenzéki Kerekasztal. Ne-kik csak higgadtan kell nyilatkozni , sziggggorrrúan országépítő szándékkal. Hálás kis időszak volt ez, a kormányon lévő amatőrök ezer apró szivességet tettek meg az MSZP –nek. Az újságírók is pártoskodtak legnagyobb örömükre, a hozzáértők egy tá-borba kerültek, a másik oldalon csak azok a kontárok, a szakmát csak ugatók ma-radtak…

BP  (népszerű sláger dallamára) ….és akkor jött  a Csú Úcs Láá Sszló

DJ KELETI Még a taxisblokádról sem beszéltünk.

RAGOZZI Nagy szivességet tett az akkori kormány az SZDSZ-nek azzal hogy megvá-dolta őket  a szervezéssel.

BP NYUGATI A kormány hazudott. A liberálisok…. (röhögés, inferno, taps)

Pj KENYERES  Én emlékszem, benne vót a tévébe, Nagy Sándor mi jól beszélt. Ekkor voltak az olajügyek. Bútort vettünk, az első tehertaxis ötezret mondott, a második hatot a címig a kapu elé lerakva, a harmadik taxis megszámította háromezerért és mi nem firtattuk, miérthogy feleannyiért, hanem fölrakattuk a piros gázolajjal, magyarul hátéóval[háztartási tüzelőolaj] a kocsi platójára a bútorunkat: és már benne is voltunk az olajügyekben. Állami cégek fuvaroztattak feleáron, médelyáksztárok taxiztatták magukat így.

RAGOZZI Látjátok, nem lehet átugrani dolgokat. ( Az olajügy témát elegánsan átugorja és visszakanyarodik:) Tehát beszéljünk egy kicsit erről a vélt liberális, praxisát tekintve baloldalias izéről. A liberális ebbe a társadalomszerkezetbe túl bonyolult. Mint egy világtól elzárt villanytalan településen a centrifuga. Majd ha lesz áram, bedugjuk. A FIDESZ, mikor fölnőtt, körülnézett és látta, nincsen hová dugni. Az SZDSZ meg körülnézett és a baloldaliasságot, ami egy természetes po-zíció műűűvészeknél és eeééértelmiségieknél, a baloldaliasságot összetévesztette a liberalizmussal. Zárójelben: nálam a baloldaliság az egy decens ellenzékiséget je-lent, nem pedig holmi marxista izét, de meghagyom ide, Magyarországra, a magukat baloldalinak reklámozóknak, hogy ők hazudhassák, marxisták.

(többen kurucok abzug kiáltásokkal, Gianni Bottighanni ősz vitéz, fölállnak)

ŐSZ VITÉZ Böööa! Fiam, aszondod, hogy az MSZP nem baloldali, a szadesz meg baloldali párt.

RAGOZZI Kezcsók, bátyám! Ugyanis az emeszpé egy reakciós párt. Visszahúzók. Az emeszpé úgy baloldali, ahogy Ciccione kisasszony, mostmár férjezett, hormonkúra helyett gyereket szül, szóval ahogy ez a Ciccione Madonna. Egy tiszta politikai gyü-lekezet, nevében a szocialista reklámfogalom. Avagy…

Pj KENYERES Azért akad ott egy- két baloldali figura… A széleken, meg azután…

A.RAGOZZI Kettő, kettő talán a nevesebbjéből… (poenként köpi)Nagy Sándor baloldali

( Még a Sector Hungary vitézei is bekukkantanának a terembe, ha látnának. Infer-no. Egyes vitézek a padlatot hentergik. Egy kalákában Baja Ferenc neve hangzott el, orvost kell hívni, de az orvos is saját táskájára borul a röhögéstől: Baja mint baloldali. Satöbbi. Zápolya párt alakul, akkor már Zápolya János is baloldali volt, ős, nem is beszélve Werbőczy Esványrul. Közben azért a három centis pulpitoson folyik az ásványvíz:

BP NYUGATI … mintahogy reakciós Csurka vagy a Torgyán csoport.

(egy hang) Elfelejtettétek, hogy a baloldaliság egy viszonyfogalom, mint a decibel, mihez képest az.

BP NYUGATI(leugatja a hangot) Nem! Dehogy! Éppen azt mondom, hogy az MSZP-hez képest baloldali.

RAGOZZI Nevezzük haladóknak őket.

(egy hang) De hát! Ez tragédia. A különbözö haladó pártok egymás ellen? Azt akar-játok mondani, hogy haladó az SZDSZ, a FIDESZ, egy-egy petty MDF, KDNP, még tán kisgazda is?

TYUKODI   Kossuth és Szemere, Széchenyi nem voltak talán haladók? Hozzá Petőfi? 

A.RAGOZZI A reakciósok pedig…  A visszahúzók azok, akik szerint a nép éretlen, bunkó. Így voltak ezzel Rákosiék is: ez a sötét, bunkó, köpönyegforgató nép nem érdem li meg a baloldali gondolatot.

(Bp Nyugati Révai József nyílt e hangjával visszhangozza: reakciós, reakciós)

TYUKODI  Torgyán, Csurka, Eörsi

DJ KELETI Örsi …aki a Tenkes kapitányát írta?

BP NYUGATI Hülye, E-Örsi, a költő, akit szeretünk, az amatőr politikus… Tehát arról van szó, hogy Torgyán, Csurka vagy az az ortodox régi baloldaliság az történelmi reakciós. Az új, eleven, egyetlen hatékony reakciósságot csakis az MSZP képviseli. De ott tartottunk, 1994: a maszlagot beettük.

FIORA RAGOZZI A spájzba húzódtam befőttezni, sózták könnyeim a körteszirupot, jaj, visszatér a hortifasizmus, mindennek vége. Teljesen el volt nyomva a sajtó: minden következmény nélkül akárkit le lehetett fasisztázni.

BP NYUGATI Én is beettem. Olvastam a független, profi, elfogulatlan sajtót és ettem befelé. A kormánypártinak mondott sajtó olyan komolytalan volt, röhej…

DJ THÖKÖLY Csirkedróthoz kopácsoltam kereteket a garázsban,bekapcsolom a rádiót, ’94 február ,profi újságírónő hangja: De ugye te nem csak nagyooonokos politikusnöő vaa-agy, hanem otthon közben a nya-a, aki mosfőztakarít. A nyelv-csapásszám igen nagy, a nyilatkozó hölgy szerényen tesz már csak rá a mondott jótulajdonságokra. A végén beolvassák, Kósáné. Ki az, gondolom. Ez a rádió vér-napjaiban, a rettenetes elnyomás alatt. Kósáné Kovács …

(többen) Helga! (a felvilágosító filmre céloznak, de nem találnak)

BP NYUGATI   Mégis, kedélyes kis időszak volt ez. Nem mondom, médelyákbojár-ként nekem is lettek volna egzisztenciális félelmeim, egy szép nagy állami cég bizonylati fegyelme után a saját káeftém szürke hétköznapjaiban: mi lesz a tele-fonrészleteimmel és a kocsi-lízingjeimmel, a káeftém nevére kell vennem az autómat és nem a rádiótévégarázsból kiigényelni, ilyesmi…

DJ KELETI Ezek ilyen technikai izék…

BP NYUGATI  A tehetség bélyegével szabadon járni-kelni….

DJ KELETI Hány ex-kirúgott lehet most usq….

TYUKODI (és mások) Ötszáz! Ezeregy! Háromszázvalamennyi! TIZEZER

BP NYUGATI Bocs! Szóval egyszerű működés volt az. Hóbagalyazi kicsit, hortifa-sisztarestaurációzni.

DJ THÖKÖLY Bedobni azért a fijúkat, veszélyesen jól állnának…

BP NYUGATI A fijúkat senki nem gondolta komolynak. Nehogymáataknyok. Föl is bőszült ezen a nép, amikor a médelyákok ezt bedobták, ezt a jól-áll-a-FIDESZ-t . A ’94-es győzelemkor az MSZP elégségesnek gondolta a szadeszt halálra ölelni…

(egy hang) Próbálták azért a fijúkat is megkínálni.

(másik hang) Coki! gyereknek gyerekasztalnál a helye!

FIORA RAGOZZI   Géza! Tényleg úgy gondolod, hogy ez fölmerült ….

BP NYUGATI   Neeem. Nem szöszmötölt a möszöpö ilyesmivel. Azt látták, hogy a mértékadó értelmiség és a sajtómunkásság a szadesz mellett áll. Ráhagyták az egymás elintézését az akkori ellenzékre, úgy gondolták, a finesz és a kisgazdák majd jól elpofozkodnak egymás között…

(vidéki hang) Összenyő, ami összetartozik.

A.RAGOZZI Álljon meg a zászlós menet!  A szadesz a felelősségtudatának akkori gőgjében tényleg, vérkomoly gondolt arra, ballanszérozni fog, hogy a maszop túlságait majd kiegyensúlyozza. Mintha bival hátán bogarászó madarak gondolnák: ők balanszéroznak, holott csak magukat is alig.

BP NYUGATI Ezt megettük mi is. Én speciel még arra is gondoltam, hogy talán az emeszpé is komolyan gondolván ezt Kunczénak a miniszterelnöki széket fölteszi…

(többen) Hűűűlye! Marha! Gyere le! Magyarországon? Kossuth ÉS Szemere feődgyén?

BP NYUGATI Köszönöm.

A.RAGOZZI Itt már mindenki el is futhatott volna a….

TYUKODI Már ne haragudj Sanyikám, de majd a maszop végigvár néhány ciklust? hogy egyrészt a népharag, a kádár-faszán-nyőttünk- föl-nosztalgia elkopjon? másrészt a fidesz beleöregedjen a miniszterelnöki és házelnöki korba?

A.RAGOZZI Gyula. Gyula ellen ment ki a dolog. Gyula politikaművészeti képességei szinte példátlanok. Ha nem szalad el vele a ló, nem nyilatkozik többször is része-gen tévékamerák előtt, nem csiki-csukizza ki Nagy Sándort, akkor… Gyönyörű idő volt az, még az ellenzék is Gyula kottájából játszott, mindenki azt mondta, amit Gyula akart. Nem az a politikaművészet, ha deklaráljuk nézeteinket. Az igazi politikusnak elvei nincsenek, viszont mint a jó sakkozó a gyenge lépéseit, úgy az ellenzéke húzásait is maga irányítja… És Gyula csak malomban is verhetetlen. A Gyula- féle csiki-csuki lényege: ha az A variáció jön  be akkor is leveszem az ellen babját, ha a B, akkor is. És még a Gyula a szadeszesek szemében egy gyűjtőember, minden rosszat , ami a maszop felől sújtja őket, az ő személyébe préselnek bele…

(dübörgő taps, hogy-volt hogy-volt )

BP NYUGATI Igazából csak Gyulának állt a bősi csapda, de az egész maszopot magával rántotta. Jó ritmusérzékkel.  Hiszen ott volt még a finesz.

A.RAGOZZI Nem sok időt számoltak erre, tudták, hogy a vízkormányzók úgy fogják a szadesz malmaira hajtani a vizet, hogy csakis a maszop őröl azon, másrészt a köztársasági elnökválasztás…

BP Az első komoly baki a maszop részéről…

A.RAGOZZI Ez az én szövegem! Jó? Nem csak a maszop, az egész magyar mértékadó értelmiség, a három gyárkéményfasz, aki ezt a bunkó népet értelemspermiumával begőzöli, mind-mind arra tett: Torgyán-papa-dok’ köztársasági elnök akar lenni, tehát megbuknak a taknyok. Tehát úgy van, erre tettek föl mindent. Ment is min-den, ahogy kellett. Én addig nem tapasztaltam azt, hogy a gyűlölet eszét vette volna a maszopnak. Nem dolgoztak ki Gyula féle B-variációt arra az esetre, mi lesz, ha Torgyán nem indul köztársasági elnöknek… Ez volt az első eset, hogy a gyűlöl-ködés elvakította az egész maszopot és a hájtek-médelyákértelmiséget. Ha nem gyűlölködnek, hanem fekszenek szépen nyugodtan a lesben, akkor bekövetkezik, amit áhítanak s már régen…

( ízetlen torgyánozások a kályha felől, ittasodó kurucok öltik karjaikat labancok-kal, hajdutánc)

A.RAGOZZI Ez semmi, rögtön utána jött a második bak: Torgyán biztos nem mond le… és lemondott.

BP NYUGATI  Hagyjuk már ezt a torgyánt ezt a maszopi libretto-mellékszerepet…

DJ THÖKÖLY Ne hagyjuk. Torgyán szerepe igen fontos. Bármely igazságot a, példá-ul, mezőgazdasággal kapcsolatban a szájára vesz, hülyeséggé olvad. Ha azt akar-juk, hogy homály legyen a mezőgazdaság körül, csak Torgyánnal kell kimondatnunk a problémákat, máris röhejesek. Torgyán rengeteg szivességet tett a téeszek veze-tőinek. Semmit nem tudunk a téeszekről. Egy feltáró reportyer nem volt kíváncsi arra…

(egy hang) Nemtomky a Zésbe beírt valami izét, hogy káefték vagyonkezelő hol-dingja… (kussoltatják)

 BP NYUGATI (erőszakkal visszaveszi a szót) A sajtómunkásság újabb mélysége a dabasi ügy. Azon nem csodálkozik az ember, ha Lovas vagy Pilhál gyalázatosan ócska. Ha semmit se írnának, elmennének kapálni, többet használnának az ügyük-nek. Hanemhogy akármely pilhálságot, mert Rajnai írta…

(állj: meg kell magyaráznia a pilhálságot, hogy az olyan kakaózott zaccból főzött hóttgyenge publicisztika, ami az antalli –hóbaglyi érában csak a műkedvelő kor-mánysajtóban volt megfigyelhető, mamár-mamár azonban az ÉS glosszarovatán át az Agora rovatban a langy-tehát szabadvélemények után gyorsan odatűzött párt-szerűségekhez még odaziherájszozott egyetemistalyánycsasztuskákon keresztül is megfigyelhető, sajnoshogy-boneyM )

A.RAGOZZI  Az a műkedvelő amatőrizus, ami tömegesen jellemezte az antalli -hó-baglyi érát, az most a komoly, profi, ellenzéki újságírásban figyelhető meg. Elég egy orbánozó, taknyozó, fideszfikázó mondat és már át is surranhat az írás a mérce alatt az Élet és Irodalomban. Bármitémához oda van kenve egy kis fideszfika. Érde-mes lenne egy kitérőt tenni az ÉS-re, aminek emlőin nevelkedtünk. (megjegyzések a szőröstök’ emlőkre) Faszukon nyőttünk föl. Én akkor kezdtem el kapaszkodni, amikor ’98 májusában Kovácsék minden gond nélkül átengedtek egy marhaságot arról, hogy az Orbán repülőút után, sajtóértekezlet előtt inget váltott. Kezdtem gyűjteni, micsoda Orbán, kismusszolíni, kishitler, gömbösgyula és rákosi, kádár, ezekbőlkövetkezően tulajdonságoknélküli. Jaj. Most meg már azt is be kell ennünk, hogy pirosgázolajat teherautóba csakis az egy emdéefkútnál lehetett…

LÁSZLÓFFALVAY GYENES (a F.lli Galassini román-olasz kamionvállalat gyergyói sofőrje, dramaturgiailag utólag betűzött nemjelenlevő): Amikor kurvannyát az akármelyik törökjének, rendes molkúton, akárhol bedughatta a pirosgázolajos tőtőcsövet a copfos hétrédgörnyedt dél-anatóliai nagynénikéjébe, hogy!

A.RAGOZZI Is. És a politikában az utóbbi amatőr tett, a zámolyi ügy a szadeszhez fűződik…

TYUKODI Meg kell érteni őket. Egy ilyen bunkó, cigányozó zsidózó országban nehéz a dolga az értelmiséginek…

BP NYUGATI   Azért a saját hülyeségi és tájékozatlansági bizonyítványukat aláíratni ártatlan szellemi nagyembereinkkel…

Pj KENYERES Ez egy ilyen ország: Negyven értelmiségije van meg hatvan profesz-szora, fogalmuk sincsen, mit írnak alá. Nem tudom, hogy franciául mi felel meg a gizdaságnak, mármint a szónak, ez a…. nem is tudom, de francia miniszterelnök-ként nem csak csodálkoztam volna, mi a szösz, hanem… undorral összekevertem volna: Hja, Bukarest az ilyen… cigányok… hiába…

BP NYUGATI Ez megint példa a jószándékú amatőr politizálásra: valaki meleget akar és fölgyújtja a házat.

TYUKODI Természetesen senki nem fog kiállni, bocs, tévedtem, félre lettem vezet-ve… Senki a negyven értelmiségi közül nem fogja visszabontani a hülyeséget, kitől indult el…

( egy punk szerű, de zakós csoport HELL!Hell! kiáltásokba tör)

BP NYUGATI Én azért még látok ott a pakliban egy analógiás lapot…

TYUKODI   …hogyha Cincinattiben fölkeltek, akkor majd Ózdon is….népfölkelés buktatja meg a taknyokat…

(bekiáltás) Hülye! A nép bunkó!

A.RAGOZZI Fegyelem!

FIORA RAGOZZI   A…

Zaj a teremben. Hajduk egymás bütykeit tapossák, egymást labancozzák és rákó-cizzák le. Itt összefoglaljuk Fiora Ragozzi ömlenyét –magnófelvétel őrzi. F. Ragozzi pszichiátriai eset, bocsássanak meg neki. Röviden tehát arról beszél, hogy megelő-zendő a mégnagyobb baklövéseket, a takony kormány önként mondjon le. A bunkó népet gyorsan föl kell világosítani, kit válasszanak. A taknyok vonuljanak vissza bányáikba. Itt olyan inferno támad, amit alig lehet megfékezni, ugyanis a jelen-lévők többsége autóbuszkirándulás keretében látogatta sorban az Orbán-bányákat. E buszkirándulás sörivásba és pénzvisszakövetelésbe fulladt.

BP NYUGATI Az a baj gyerekek, hogy lassan már senki nem eszi be a pártmunkás dumát, akár Lovass, akár Eörsi féle az, de a többiekét is turkálják, itt egy szemfog, ott szőrös nyelvdarab, főtt szemgolyó vagy szar, a szegényjó elfeledett Frick László által megírt halászléből való szar…

DJ KELETI  Sajnos azonban ezt az amatőr nácizást se veszik be. Ez a baj. A kiskakas és a süni meséje –nota bene Mosó Masa Mosodája- jut az eszembe erről a korai-farkast-kiáltásról. Mire tényleg jönnek a nácik, ez a bunkó nép a korán elhasznált szavak miatt már fásult lesz, oda se figyel. Ha már Orbány kismusszolíni, mire a magyarhajder eljön… arra mit mondanak? Orbány van lehajderezve. Ha Orbány kishitler, akkor micsoda Milósevity? De én még Milósevittyel sem kicsinyíteném hitler sátániságát.

TYUKODI Ó, jaj, az emeszpé profizmusára lennénk utalva: majd ők elbánnak a nácikkal?

DJ THÖKÖLY Vissza a fásultsághoz. A profi politikus szerint azé vagy húsz év biztos kormányzás, aki a fásultságot elcsípi. Legyen má’ vége ennek. Akkora a gyűlölet-csindradatta, vagy ezer torokból zeng a kórus három ellenében, az a három a kor-mány médelyáktúlsúlya. Csakhogy ez a fásultság visszavág. A fazonnácik, a jelme-zesek helyett jönnek az igaziak, akkor is működni fog ez a fásultság.

BP NYUGATI Sajnos azt a nézetet terjesztik, hogy Csurkapistabácsinak van tömeg-bázisa. A náciknak van tömegbázisa, az pedig, hogy Csurkapista bácsi elmekórtani okoból néha náciretorikáz, az semmi. Lehajderezik sajnos, aztán meg amikor jön föl a magyarhajder, aki most tizenkét éves jótanuló egy cigánymentes övezetben, akkor meg majd csak állnak és néznek.

RAGOZZI Még mindig ez a naivitás, hogy a nácikkal majd elbánni lehet, mint le-gyekkel, agyoncsapni például. A politika nem képes elfordítani az embereket a náciktól:saját eszközeit nem leplezheti le. A nácizmus, különösen a neo egyfajta korunk –eédsze, a szellemi perverz promiszkuitás miatt terjedő betegség. Mint pisi-kaki-pornót, nyálizgalommal veszik kézbe a fasiszta szövegeket, aztán szépen óva-tosan beeszik.  Áltörténelmi áléletrajzok. Nem a zsidózással kezdődik a nácizmus, hanem azzal, hogy a hipermarket butikjában ott forog a horogkeresztes ZIPPO (USA!) öngyújtó. A nácik előszeretettel főznek  leértékelt és olcsó, könnyenemészt-hető igazságokból, de mi van, ha mostanában az ész pártja felől is aóccsóságokkal etetnek bennünket? Dabas esetén senki nem ébred? Hogy mi lesz 2002 –ben egy azonos arányú MSZP-FIDESZ –CSURKAPÁRT befutásakor? Hogy majd addigra a sza-desz összeszedi magát?  Ő dönti el a célfotót?  Nem látni be azt, hogy a szadesz is rájött, át lett verve és keresi titokban a már nem létező kapcsolatot a FIDESZ-szel? A Demszky – Szőkeherceg –tesztre gondolok itt. Végülis Demszky föl volt hatalmazva a…

TYUKODI (röhögve) Szerencsére a maszop gyorsan bekente a villamosügyet, ami ugye egy régi moszkovita trükk, mint akár Eörsi Pista bácsi fakszimili- mili-iliéje, na!   Látom már a maszop dilemmáját:a Taknyokhoz vagy Csurkapistához.

CARLA BEZZEREDI (az Eörsi fakszira)  Jaj, az tetszett, hát bárki izé nagyság akármi témában föl tud mutatni disznólevelet, mert ilyen csávók vannak, nekem is feszt a seggemet lesik, amikor miniszoknyában nyújtott lábbal bokaláncom igazítom a mókusomat körülölelő fehér bugyim szépséglyukamon át világlik hátra: a férfiak ooolyan diszno-ók!

RAGOZZI Végülis megoldás lenne az is, ha a sajtómunkások fölös energiáikat nem a nemzedéki gyűlölködésben és ócska kis kenyérféltésben vezetnék le, hanem a ke-mény antinácizmusban. Persze ahhoz körül kéne nézni az országban az igazi vérná-cik házatáján s nem a viaszpanoptikumokban. A zsűlölködésre és taknyozásra elpo-csékolt kolumnákból ha jutna egy arra, miérthogy a nácidumát beeszik? Kik eszik be?  Nem lebunkózottfalva lenácizottplébánosának prédkikációjára egy szlovák faluban, ahol a bótban reggel: nyemányi csenyemánye zse csirkecombu takzse húsz… Egyáltalán, most komoly, hát nincs is Dabasi ügy, a fele se ment el szavazni!

(egy hang) Hagggyá má állva a tényekkel, a maszop jelölt plágátáján 14”-os vót a szekfű, csak Vágvölgyi nem látta…

(egy hang ) Rajnai…

(más) nem mind egy ?

GIANNI BOTTIGHANNI Most gyerekeim, döntsétek már el, hogy korai-farkast-kiáltás vagy időbeni náciellenesség!

THÖKÖLY  Tisztelet, erő, egészség, bátyám. Naszóval ez úgy van, hogy vannak a nácik. Az élből zsidózó-cigányozó, az össztársadalmi problémákat egy kisebbség nyakába varró társaság. Nem mindenki náci, aki zsidózik. A gyerek otthon, ha azt hallja, Pista bácsi a nyílt utcán a farkával játszik, apukának-anyukának ezt elhiszi és az óvodában tovább adja, de nem rágalmazó. Náci, ezt bonyolult meghatározni. Van egy szalonképes gondolat, miszerint a német az genetikailag náci, a német autó genetikailag jó, a palesztin meg genetikailag terrorista, koszos és lusta –ez egy tőről fakad. Akinek a takony az orrán csillog, az fiatal, az fideszes állat, egyenlő náci, bezzega sokokos emberek. Várják a nácik bejövetelét valami hullaszagú Rém-ségek Házából. Én arra gondoltam, hogy egy Ettenboró Bácsi kél a médelyákokban és készít egy sorozatot az élő nácizmusról és fasizmusról, ami ugyebár nem ugyan-az, semmi panoptikum, hullaszag, igenis parfőm, de semmi árpádsáv, csak sávvál-tások. Áll az igazi vérnáci a sarkon, nézi a jelmezes avanzsprovokatőröket és nevet. A fascio az operett, a nácizmus meg ötfelvonásos opera …

(egy hang) Wagner!

THÖKÖLY Na, ez volt egy példa a nácizmusra. Wagner lenácizása.

TYUKODI  Bercikém, már megint az ősi naivitás. Semmi sem fontosabb most mint-hogy a taknyok megbukjanak. Bármiáron, semmisedrágaezér’. Ez a főcéljuk nekik. A zsűlölet. Ez a gyűlölet nem vakította a hóbaglyi éra alatt a sajtómunkásságot. Akkor valahogy könnyedén, derűvel ment, most izzadságszagú. A hóbaglyi érában az ÉS egy vágvölgyibé- féle pilhálságot visszarúgott volna, Rajnaival a brazilso-rozatot visszavágatta volna hat flekkre. Hatalmas darab tények vannak feltárat-lanul, a szociálpolitikai támogatású építkezések, semmit nem tudunk a mezőgaz-daságról, nem ismerjük a falvakat, senkit sem érdekelnek a várossá nyilvánított falvak, például Dabas, vagy az, hogy Törökszentmiklóson miért aratna az emeszpé elsöprő győzelmet. Ha a finesz egyet fingik, háromrészes feltáróriportsorozat kél belőle, de a szinesfém-reciklinget nem ismerjük. A romák az valami Fekete-vonat vidijóklip, amibe szegény elholt BalogBéla néptáncos betáncol jobbról, balról meg legendásan szeretik gyermekeiket, ilyesmi, rózsás szoknyák, dabadamm, dabadü. A takony megeszi a gyerek orrát, ez a szegénység miatt van. Rágyaútttyák a villanyt a gyerekre éjfelen, vidijó, kártya, baszás, a gyerek könyvivel -füzetivel gyútanak alá a csemeteerdőből kőccsönyvett fa alá. Gyerekek százezrei alszanak napi hat órát négy részletben a szegénység miatt olyan házakban, ahol téve-vidijó-kájcsanelt-rággyótelefony-pirosladakocsi. Három házat kapnak ingyír-potyára a zállamtú, lelakják-eladják tiszt’s’g’s becstes magyarembernek, a negyedik a cocpolt. A lovári nyelvet negyvenezren se beszélik, most nagyonnagy számot mondtam és ezen a nyelven országos cigány tankönyvet adnak ki. Beszélnek még románul és oroszul, vannak a beások, de a romongruk, akik magyarul beszélnek, négyszáz, ötszázezren vannak. Magyar nyelvű tankönyv nekik nem íródhat? Törzseik között százados kü-lönbségek, már két szomszéd faluban más-más problémáik vannak, de minekünk a vidijóklip kell az utca másik oldaláról, a nyóc-kerből. Megenni ezt .

(többen ordítanak )Ülj le, ülj le má, hülye-marha-állat!

THÖKÖLY Utoljára Berkovics meg Zalán Tibor írt valamit cigányról meg téeszcséről, vagy harminc éve.

(bunkók a sarokból) Jaaj,  mink direkt szeressük a romákat, mer feevilágosút értelmiségik vagyunk.

(többen bőgnek, egy vidéki tanítónak látszó, Karcag- Déli Cigányváros vagy Hajdú-hadháztéglás vagy Somogyistenmöge, a fejtetvességet veti fel, a dögevést,  a lel-küket a gyerekeiért szivé televenen kitépő dobozossört vedelő apákat, ilyesmit, kivezetik)

FIORA RAGOZZI ( hosszas küzdelem után, nagy nehézségek közepette tudja előadni vélekedését)AZ nem lehetne, hogy, azt, hogy szóval hogy a haladók összefognának, leülnének egy kerek asztalhoz és összefognának a náciknak ágyazó reakció ellen.

TYUKODI Édesem, hát ezzel éppen a taknyok vannak összefikázva! Hát ez nem megy, drágám. Összeül, összeül bárkivel, de egy takonnyal nem. Az Egyetlen Ész ÉS Értelem Pártja nem megengedi, hanem durcásan, mint jogot követeli, hogy lema-szophassa végre a maszopot. Ez már népikorea.

 (közbevetésre meg kell magyaráznia F. Ragozzinak, kik lennének szerinte a náciknak ágyazó reakció)

FIORA RAGOZZI   Öö, hátpersze önkéntelen is a maszop, kivéve A Tanár Urat meg néhány más haladót, aztán a magukat kisgazdáknak mondók, Thürmerék, Csurka –ezek a fő reakciósok. Reakciós a dabasi plébános és Eörsi-a –politikus de István.

(közbevetés) Egy eredőben a maszop és a torgyán.

FIORA RAGOZZI Soha, soha-soha a maszop és a kisgazdapárt semmit egymásnak nem ártott. A bolsevikozás csak acélozta Hornékat. A Kovács- Szili- NagySándor- Lend-vai-Boldvai-Bajaferkó szendvicset … (pornográfia) mélyen a kisgazdák inkább szóra-koztatják a maszopot, ismétlem, ártani semmit nem ártottak még eddig egymásnak. Megmondom, hogy legyen! A gyűlölet tárgya a taknyoook! A taknyok vonuljanak le és minden megoldódik. Korrupció? A taknyok a korrupt, á, nem mi vagyunk azok, akik rögtön fölvesszük a telefont, ha az ismerősünket kinevezik vagy díjazzák. Á, nem mi keressük a rövidutakat. Á nem alkalmazzuk mink feleségünket vagy felebarátunkat a saját cégünknél és viszont, és ha lehetőséget kapunk, á, nem a barátunkat hívjuk, és várjuk ezt fifty-viszontra? Á, az urambátyám az csak a fidesz. Á, nem adjuk ki csak a már meglévő szerzői körünket. A MOLERTÉ az milyenközeli? A molerté hatása az inflációra. Ö, böbő, telejesen hülyék vagyunk ám mink, mindent beeszünk!

(ittas hajdukat vezetnek ki, olyik kuruc, más labanc es)

TYUKODI (hömlökön csókolja az izgatottságtól zokogó Fiorát am. csajozik) Egy nő! Egy nőnek kell kitapintani a lényeg lüktetését. Háppersze! (homlokára üt). 

A.RAGOZZI (papírról) Akkor már csak egy téma.  Igazából a sajtómunkásság kezé-ben van az ügy. Ezek a taknyok sajnos egyetlen provokációra sem reagálnak, talán csak az országimázsközpont kitalálása az, ami reménykeltő lehet a sajtómunkásság számára. Meg a zolimpilya

TYUKODI Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted Sanyikám a sajtómunkásság látja már azt, hogy úgy kormányozta a szadesz, az Értelem Pártja malmára a vizet, hogy folyton a maszop őrölt azon? Hogy ki eszi meg a gesztenyét? Más. Szerinted Sanyi-kám értenek ebből valamit?

BP NYUGATI (az ajtóból) De! Majd olyan tökös legények lesznek, ezt mutatja a vág-völgyibézés, hogy kiállnak és azt mondják, bocs, ezt elszúrtuk! Nem, most már vé-gigcsinálják, csak egy nyugisabb idő lesz a maszop alatt s majd az Értelem Pártja feljöhet, mint a relliben, hát kifarol az autó, balnégy kettő nem,bocs, jobb, paaaf-pafgff, kiserdő: aszongya a navigátor annak, ami a fárerből maradt: bazmeg, te ve-zetsz, nem? Így vannak a médelyákok: ők csak navigátorok.

RAGOZZI A történelem olyan mint a szarkamadár, míg az egyik fészkén hangosan cserreg, a másikon csendben…

BP NYUGATI Bazmeg! Bazmeg, ne gyere már ezzel megint egy országban, ahol a tényeket alig érintő legendát tanítanak ilyen-s olyan politikai rendszerekben mint szabadságharcot? Jó, volt a rádióban most, kilencvenkilencben valami 1848-49-ről, de ki hallgatta azt. A rákócizás fogalmáról dunsztunk nincs. A Czilleiek-Hunyadiak is megérne egy sekszpírt.

( néhány ittas labanc bemutatót tart rákócizásból: a büféhez rontanak állatkodva és beleisznak más sörébe, fogdossák a csaposlyányt, szidodanyámoznak, lejmolás, etc.)

RAGOZZI (elhalóan, a kutyát se érdekli) Mertugyebár menedzselési szempontból nem lesz rosszabb a tartós maszop-szféra, a maszop egymaga is kiállít vagy öt pártot a keresztényszociálisoktól a KMP-ig. A maszopközeli cégek nagypályán játszanak, magyarsziburg és uralmas meg gaszprom, nem falusi árokparton. Bányáik nem potenciális szemétlerakó gödröcskék, hanem félországot beterítő aranymezők.

 Kurucok ízetlen tréfaságba kezdenek az ÉS liberalizmus vitája kapcsán: hogyan kell megtömni a centrifugát, ha az áram kitalálva sincsen. Tyukodi láthatóan föl akarja szedni Fiora Ragozzit, ezért legszebb bölcsészdumáit vonja elő. Alessandro Ragozzinak akkora holdudvara van, mint egy néhai múzeumigazgatónak, fürdik benne. BP Nyugatiért jött a váltótársa. DJ Keleti már rég eltűnt: rátelefonáltak a pizzák miatt. Valaki TGM-et veti föl, nem volt szó róla. Tyukodi kurjantja. egy médelyáksztárról? mintha Farkasházy? Közben többen DJ Keletit röhögik, havi hat-vanért napi tizenhatórákat dolgozik a barom. 

Hazafelé az autóban:

SANYI Hogy is van ez? ez a nemliberális szadesz? Lajos!

LAJOS Hát úgy, hogy a liberális, nem kell ehhez komoróczyas toddományosságú alap, a liberális az szabadgondolkodó. Például tudja azt mondani, hoppá, ezt elbasztam!   Nem sztereotipiák mentén, főleg nem olcsó, politikai tömegsók irányában találha-tó: attól nem liberális valaki hogy alkalmankénti háromszázezerért baszogatja a kormányt egy tívísaóban. A szadeszt a rabgondolkodás jellemzi. Egyrészt saját ma-guktól nem képesek megszabadulni. Gyűlölködve nem lehet józanon gondolkodni. Egy igazi liberális nem nagyon alkalmas politizálásra. Ezeknél a műkedvelőknél az van, hogy valahol olvasták, látták, hogy a liberális jó. Hallják egy faluban, hogy odakiált a magyar a cigánynak, hé te cigány. Ezt fölírják. A cigány odakiált, büdös-tót vagy verjemazsidóorrodba. A cigány csak ránéz a szeméttelepen a kupacra és megmondja, magyarszemét vagy zsidó(értsd: sváb) -szemét. A magyarszemét gazdag, a zsidószemétben semmi érték. A nagyorrú, a vereshajú embereknek is odakiáltoznak. De ezek ilyen verbális izék. A műkedvelő meg följegyzi: gyűlölködés van. Egy faluban vész esetén a sújtott kisebbség, ha halálba is hajtották, kapott valamit, odadobáltak az emberek kenyeret, almát, itatták őket vízzel, ilyesmi. Falun nem lehet zsidókat bujtatni, mert egy tűt a szénakazalba se, viszont a transzport mellé odaállni és nyújtani a kenyeret, a vizesbögrét van olyan bátor, mint  ezeregylakású tömbben ’pesten bújtatni…  Vezették a német hadifoglyokat, azoknak is. Ez egy ilyen ősi liberális gondolkodás. In verbalis tréfaság, practice szabadasság. Ugye, a pestiember szája el van kenyve falun, ha lepestiemberezik, de a vidéki bunkó meg tekintget a metróban, meg torgyán, élből…

GÉZA Témához!

SANYI Édes jelenet! Bocs, de hagy mondjam el. Sz’al a rádióban, este, a krónika rovatában Miklóst, a szadeszest és Ildikót, az édest, maszop, összeengedik. Miklós duzzog: a maszop ellopta a szadesz korai kampányfogását. Ildikó végig anyás, nővé-ries, vállonveregeti Miklóst, szemenszed. Miklós megpróbál tárgyszerű lenni, a tényeket egymáshoz ragasztja. Ildikó mindent leráz, nem úgy van, ő is aláírta a szadesz aláírásgyűjtő ívét, de. Miklós ideges, rosszul beszél, fuldoklik a kétségbe-esett dühtől, egy médianyálszakértő sakk-matt-ban. Nyög. Azt kéne mondania, Ildikó hazudik. A nyelvén van, visszanyeli, nyeli, mint irodacicus az ondót, azt mondja: Há, Hát most az Ildikó, hogy úgymondjam, oolyan politikus vooolt.

GÉZA Anekdot. De most komolyan a szabad gondolkodásról.

SANYI Szerintetek (szónokol a magnóba) szerintetek szabad gondolkodás az, hogy beállunk egy párt mögé? A társadalmi gondokról… izé… például a cigányságot bent-tartjuk a pozitív diszkriminációnak nevezett álnaiv barmság rezevártumában, nem segítjük őket az önsorsrontás mocsarából kilábalni, hanem jópofával beesszük az ősi átverőszövegeiknek új változatait? Csak a finesz pisil meg kakál? Mint a rossz sakkozó, kényszerlépünk, a maszop röhögve irányít bennünket lépéseivel? Ingyen játszunk az ő kótáikból, ez a szabad? Itt egy szabad -különírandó!-  gondolkodó elvész. A primitiv kelet-olténiai politikai csatározások alatt a liberális vagy álcázza magát vagy lelövik.

GÉZA DE a náciveszély!

SANYI A nácik mindenütt ott vannak. Nem árpádsávos polgárpukkasztó fölvonulás. A náci tagad. Ő soha, azt se tudja, mi az. Vannak olyan hiedelmek, amiket meg kell tartani, ezért nem szabad a jelmezes fölvonulásokat leleplezni. A náci nem ragaszt nagymagyarországos hábetűt a kocsijára. Szelektív ténykezelés, olcsó igazságok kiárúsítása, népmozgalom élére állás butító ( demagóg. a közreadó megj.) jelsza-vakkal.

GÉZA Ez általános politikusi magatartás…

SANYI Ez az!  pozitív hazugság az olyan, hogybár tényileg nincsen köze az embernek a globális fölmelegedéshez, de ha ezzel végre rá lehet ijeszteni a földnépesség tíz százalékára, mert a negyede egyelőre baszik a témára, Sína, akkor jó hazugság.

GÉZA: Kapisgálod, pajtásom, valami ilyesmi a politika, gusztus kell hozzá. De mondjuk nem azért hazudok, hogy eldhassam a saját tízezer darabos fölpumpálható tízcédétárolós légkondis-beépítettWC-s esőerdőkészletemet.

( S top-os az útszélen, eső szemerkél, a stoppos egyszál piros plasztikkacagányban, tanga, labanc lovassági csizma, ujjait rázogatja. Megállnak.)

STOPPOS  Begyvári Bogyi vagyok az emeszpé izéjén…

GÉZA Halljuk!

STOPPOS Szóval a tipikus független magyar médelyákértelmiségi vállalkozó, mint Irodalom Kft., Normafa Bt., Vámos Miklós, Markosnádas, Mesterákos, ilyesmi.

SANYI Halljuk!

STOPPOS  Ha Önök –mármint a maszop- elélveznek, önök élveznek el. De ha Önök nem élveznek el, akkor mi is veszítünk!

A kocsiban inferno, mert a stoppos, ahogy behajol, hát dinnye  melleinek bimbói !

GÉZA Análisan?

STOPPOS Naa-neee! Vagy natúr szaxi, vagy szexi, de gumi

Címkék: politikairoulette90

A bejegyzés trackback címe:

https://citera.blog.hu/api/trackback/id/tr99890216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása